سمائی بود هرکه ساعی بود

معرفی :

در سال 1370 كه آموزش و پرورش با محدوديت هايي از نظر توسعه فضاي آموزشي روبرو بود از طرف جناب آقاي دكتر جاسبي رياست عاليه ي دانشگاه آزاد اسلامي طرح جامعي براي توسعه مدارس غير انتفاعي كشور ارائه شد. متعاقب آن بر اساس توصيه ي جناب آقاي هاشمي رفسنجاني رئيس جمهورمحترم وقت و رئيس هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي،  فعاليت هاي سازمان « سما » شكل گرفت .در سال 1373 رئيس دانشگاه آزاد اسلامي توسعه مدارس سما و توجه مسئولين به تربيت اسلامي و علمي دانش آموزان را يكي از محورهاي حركت دانشگاه اعلام داشتند. اساسنامه سازمان كه به تصويب هيأت امناي دانشگاه رسيده است، فعاليت در دوره هاي تحصيلي آموزش عمومي و كارداني فني و حرفه اي را به عنوان كاركرد اين سازمان تعيين كرده است .

تاریخچه دبیرستان :

حوزه معاونت سما شاهرود در سال 1378 اقدام به تاسيس دو دبيرستان و يک مرکز پيش‌دانشگاهي پسرانه نمود که دبيرستان و مرکز پيش‌دانشگاهي پسرانه شماره 1 با تعداد 240 دانش‌آموز در ساختمان فعلي حوزه معاونت و آموزشکده فني و حرفه‌اي سما و دبيرستان پسرانه شماره 2 با تعداد 90 دانش آموز در يک ساختمان استيجاري آغاز به کار نمودند. در سال 1379 ساختمان فعلي دبيرستان پسرانه شماره 1 توسط حوزه معاونت سما خريداري و مورد بهره‌برداري قرار گرفت. در سال 1388 دبيرستان پسرانه شماره 1 و 2 ادغام گرديدند و در حال حاضر دبيرستان و مرکز پيش‌دانشگاهي پسرانه شماره 1 سما با 102 دانش آموز مشغول به فعاليت است و توانسته است به یکی از مراکز علمی مهم در سطح شهرستان شاهرود تبدیل گردد. گواه این سخن قبولی‌های دانشجویان با درصد بالا در کنکور موسسات آموزش عالی با رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی می‌باشد..