سمائی بود هرکه ساعی بود.

معرفی آموزشكده سما :

سما در لغت بمعنی آسمان است.

در بینش عارفان راز و رمزی است بین خالق و مخلوق.

در دیدگاه علما و دانشمندان ساختاری است خارق العاده.

در اينجا مخفف سازمان مدارس آزاد اسلامی است.

در سال 1370 كه آموزش و پرورش با محدوديت هايي از نظر توسعه فضاي آموزشي روبرو بود از طرف جناب آقاي دكتر جاسبي رياست عاليه ي دانشگاه آزاد اسلامي طرح جامعي براي توسعه مدارس غير انتفاعي كشور ارائه شد . متعاقب آن بر اساس توصيه‌ي جناب آقاي هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور محترم وقت و رئيس هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي،  فعاليت‌هاي سازمان « سما » شكل گرفت. در سال 1373 رئيس دانشگاه آزاد اسلامي توسعه مدارس سما و توجه مسئولين به تربيت اسلامي و علمي دانش آموزان را يكي از محورهاي حركت دانشگاه اعلام داشتند. اساسنامه سازمان كه به تصويب هيأت امناي دانشگاه رسيده است ، فعاليت در دوره هاي تحصيلي آموزش عمومي و كارداني فني و حرفه اي را به عنوان كاركرد اين سازمان تعيين كرده است.

تاريخچه:

گسترش علم و فن آوری در جهان پویای کنونی مستلزم فراهم نمودن شیوه های متنوع فراگیری علم و دانش در جوامع انسانی است. برنامه های چشم انداز توسعه جمهوری اسلامی ایران و به دنبال آن سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی در گسترش عرصه آموزش فنی و حرفه ای در کشور، نیازمند تطبیق پذیری این آموزش‌ها با تغییرات نوین جهانی در زمینه‌های جدید آموزشی است و این مهم جز با بازنگری در ساختار و یا ایجاد عرصه‌های جدید آموزشی در پیکره دانشگاه‌ها محقق نخواهند شد. دانشگاه آزاد اسلامی به منظور تحقق برنامه ها و اهداف کلان آموزش عالی کشور در منطقه، اقدام به استقرار مجموعه ای نظام مند تحت عنوان آموزشکده فنی و حرفه ای سما نمود که به طور مستقیم زیر نظر ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت است.

اهداف:

برنامه مقطع کاردانی پیوسته کاربردی بر اساس نیاز کشور با توجه به حجم عظیم سرمایه گذاری‌هایی که در این مقطع صورت پذیرفته، تهیه و تدوین شده است.

اهداف آموزشهای کاردانی عبارتند از:

1. گسترش و اعتلای دانش و پژوهش در کشور

2. ارتقای شاخص های کمی و کیفی

3. حفظ منزلت اجتماعی

4. فراهم سازی زیر بنای مناسب برای ایجاد و انتقال تکنولوژی

آموزشکده فنى و حرفه اى سما شاهرود در سال 1383 با همت دانشگاه آزاد اسلامى و معاونت مدارس سما و سازمان سما پا به عرصه تعليم و تربيت غير دولتى گذاشت و در ابتدا با پذيرش 32 نفر دانشجو در رشته ساختمان آغاز به کار کرد. در حال حاضر آموزشکده در  رشته‌های کامپیوتر، ساختمان، حسابداری، تربیت بدنی، برق صنعتی، الکترونیک، نقشه کشی معماری و نقشه کشی صنعتی خدمات علمی آموزشی خود را برابر ماموریت محوله انجام می‌دهد.

با مساعدت دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود کلیه اساتید این آموزشکده از اعضای محترم هیات علمی دانشگاه می‌باشند و با داشتن کارگاه کامپیوتر در قالب یک سایت مناسب بقیه کارهای علمی مانند کارگاه مبانی الکترونیک و یا کارگاه سیستم عامل و سایر دروس عملی و آزمایشگاه در واحد دانشگاهی برگزار می‌گردد. آموزشکده با عضویت در صندوق رفاه دانشگاه، به دانشجویان متقاضی و واجد شرایط تسهیلات لازم را اعطا می‌کند. کتابخانه تخصصی رشته کامپیوتر منابع مورد نیاز دانشجویان را تامین می‌نماید.